SD-WAN

Tjänsten som ger dig mer av allt, maximal kontroll och säkerhet när du kopplar ihop dina kontor eller butiker.

Kontakta oss

Vad är SD-WAN?

SD-WAN, eller Software-Defined Wide Area Network, är en tjänst som möjliggör smartare styrning av hur dataprestandan fördelas mellan olika applikationer och molntjänster inom din verksamhet. Tjänsten kan användas oavsett vilken typ av anslutning du använder. SD-WAN ger också extra säkerhet genom att kryptera trafiken och skydda mot skadlig trafik.

Hur fungerar SD-WAN?

Medan traditionellt WAN är anpassat för att transportera data mellan avlägsna platser så har SD-WAN utvecklats i takt med den ökande användningen av molntjänster. Man skulle kunna jämföra SD-WAN med en nervbana mellan hjärna och muskler, som ser till att kroppen bara gör det som hjärnan signalerar att den ska göra. Det gör att kroppen inte tröttas ut i onödan, och du kan göra mycket mer med samma mängd energi.

Vad betyder det i praktiken?

När ni i er verksamhet använder er av olika molntjänster så ser SD-WAN till att prestandan läggs på just denna aktivitet, istället för att samtidigt hålla igång en massa andra molntjänster och processer. Därmed kan du hålla nere dina it-kostnader och öka effektiviteten. I SD-WAN ingår även ett säkerhetsnät som krypterar trafiken mellan användare och molntjänst, vilket skyddar känsliga data från att hamna i fel händer.

Eget nät är den säkraste lösningen

Ungefär som ett vanligt WAN – fast mer av allt. SD-WAN bygger på ny teknik och är en mjukvarubaserad nättjänst som gör att anslutna enheter enkelt kan kommunicera med varandra. Perfekt för företaget som använder många molnbaserade tjänster och vill koppla ihop olika platser på ett säkert, transparent och flexibelt sätt.

Tjänsten visar dessutom hela tiden hur nätet används, vilka applikationer som drar kapacitet, och om några applikationer inte fungerar som de ska. Det gör att du kan prioritera och optimera din användning i realtid.

Det spelar ingen roll vilket nät du har just nu; SD-WAN kan enkelt kopplas på ditt befintliga.