Svartfiber

Flexibelt fibernät som täcker alla dina behov

Kontakta oss

Vad är Svartfiber?

Svartfiber passar företaget som vill satsa på sin digitala infrastruktur och samtidigt ha full koll på utrustning, kapacitet och prestanda. Du hyr en fiberförbindelse i GlobalConnects nordiska nät och anpassar sedan din uppkoppling – varje fiber transporterar bara just din trafik vilket ger dig frihet att själv bestämma precis hur ditt nät ska byggas upp.

Optisk fiberkabel

Svartfiber är en typ av optisk fiberkabel som används för att leverera höghastighetsdatatjänster på bredband. Det är en välkänd och framträdande aktör inom nätverksinfrastruktur och erbjuder skalbara lösningar för en mängd olika applikationer, inklusive internet, telefoni och bredbands-tv. Genom att använda svartfiber som kommunikationsplattform får företag tillgång till en snabb och pålitlig tjänst som passar för organisationer av alla slag.

Svartfiber är en optisk fiberkabel, vilket betyder att den överför data genom ljusvågor. Denna teknik möjliggör höga överföringshastigheter och lång räckvidd, vilket är idealiskt för bredbandskommunikation. Svartfiber är också mycket säkrare än traditionella kopparledningar, eftersom den är svårare att avlyssna eller störa.

Snabbare än vanlig fiberoptik

En av de största fördelarna med svartfiber är dess höga hastigheter. I själva verket kan svartfiber leverera hastigheter på upp till 10 Gb/s, vilket är betydligt snabbare än vad vanlig fiber kan erbjuda. De höga hastigheterna som erbjuds av svartfiber gör det möjligt för användare att enkelt överföra stora filer via molntjänster, streama HD-videor eller ha möten över nätverk med minimal latens. Detta är särskilt viktigt för företag som måste överföra stora mängder data eller som behöver en pålitlig och snabb anslutning för att hålla verksamheten igång, då svartfiber säkerställer att användarna får en konsekvent hög kvalitet på sin anslutning.