CDN – Content Distribution Network

Skalbar och kostnadseffektiv distribution för att ingen ska behöva uppleva hack i streamingen

Kontakta oss

Vad är CDN?

Ett Content Distribution Network (CDN) är ett nätverk av servrar som distribueras över hela världen för att effektivisera leveransen av webbinnehåll och tjänster. Genom att placera servrar nära användarna, kan ett CDN snabbt leverera innehåll som bilder och videor, vilket minskar laddningstider och förbättrar användarupplevelsen. Det hjälper även till att balansera belastningen och öka tillförlitligheten genom att sprida användarförfrågningar över flera servrar. Detta minskar risken för överbelastning och tjänsteavbrott. Dessutom erbjuder CDN säkerhetsfördelar, som skydd mot DDoS-attacker, och innehållsoptimering för att ytterligare förbättra prestandan.

Genom att använda ett CDN kan webbplatser och onlinetjänster erbjuda en snabbare, säkrare och mer pålitlig upplevelse för sina användare globalt.

Nordens ledande leverantör av CDN

Dagens digitala behov är större än någonsin och fortsätter ständigt att öka. Streaming av film, serier, livesända konserter och mycket mer innebär stora mängder av data till tusentals användare med olika tillgång till bandbredd – det ställer stora krav på väl fungerande distributionsmöjligheter.

Vi erbjuder en snabb och pålitlig CDN-tjänst som är byggd för att klara av höga trafiktoppar, vilket ger en säker och effektiv leverans med ökande volymer. Dina användare kommer att njuta av förstklassig kvalitet och du kan skala dina tjänster mer kostnadseffektivt. Vårt CDN är utplacerat på strategiska platser runt om i Norden för att säkerställa att vi är nära slutanvändarna.

Lägg till att vi har över 20 års erfarenhet av distribution av innehåll och är experter på de lokala näten, som ofta är våra egna. Det skapar en svårslagen trygghet.