Important Looking Pirates

Lästid: 7 minuter.

Specialeffektsföretaget ILP väljer klimatsmarta och säkra datacenter från GlobalConnect

Visste du att specialeffekterna i Star Wars renderades i GlobalConnects datacenter? Att hålla på med reservkraft, energieffektiva kylsystem, larm och annat som krävs för säker drift av servrar ryms knappast inom kärnverksamheten för ILP. Därför föll valet på att låta experten GlobalConnect ta hand om saken istället.

ILP i Stockholm arbetar ett 70-tal animatörer med att skapa visuella effekter till välkända kunder som Netflix och HBO. På kontoret finns all tänkbar utrustning som krävs för just postproduktion och animering – men deras dataservrar har fått flytta ut. Nu står de i ett GlobalConnect säkra och klimatsmarta datacenter.

Genom att välja Colocation från GlobalConnect har ILP kunnat använda sina egna lokaler mer effektiv till personal eller utrustning, och lugnt kunnat vila i att deras servrar står i lokaler som är optimerade för just driftsäkerhet. Behöver något fixas eller uppdateras görs det enkelt från distans eller så kan de med access från företaget besöka servrarna när som helst.

GlobalConnects har totalt fem datacenter i Sverige som alla håller högsta säkerhetsstandard och drivs av el från förnyelsebara energikällor. Möjligheten till skalbarhet, både upp och ner, är också en av fördelarna med att använda colocation via GlobalConnect.