Circle K

Lästid: 3 minuter.

Circle K investerar i fiberuppkoppling för bättre kundupplevelse

Som ett led i att säkra pålitlig, stabil och snabb uppkoppling valde Circle K en fiberlösning som inkluderar SD-WAN med 4-G Backup. Fiberlösningen kopplar ihop alla 760 drivmedelsstationer och kontor, och förbättrar upplevelsen både för kunderna och medarbetarna.

GlobalConnect levererar fiber till Circle K:s bemannade stationer samt LTE och sekundär LTE till deras obemannade stationer. LTE omfattar mobilt bredband via 4G och en sekundär LTE innebär att det finns två simkort med olika teleoperatörer där den ena agerar backup. Vilket betyder att även om det skulle uppstå problem med uppkopplingen finns en backup och stationerna kan fortsätta vara funktionella för betalning. En av fördelarna med LTE är att själva installationsprocessen är enkel och snabb

Utöver LTE och sekundär LTE kommer GlobalConnect distribuera SD-WAN som bygger på ny teknik och är en mjukvarubaserad nättjänst. En tjänst som är endel av vårt SmartConnect-erbjudande. Tjänsten gör det möjligt att koppla samman anslutna enheter med varandra för kommunikation. Detta innebär att man säkert kan koppla ihop olika platser till samma nätverk. Man kan också få en översikt av vilka applikationer som drar kapacitet och om någon applikation går mindre bra, detta gör det möjligt att optimera och prioritera användningen. Circle K som bevakar alla sina stationer runtom i landet får med tjänsten en bättre överblick och kan lättare se över stationernas uppkoppling för en säkrare hantering.

– Kopparnätet läggs ner i Sverige, och även om 4G/5G är gångbara alternativ känns det mer tryggt och stabilt med fysiska fiberförbindelser. GlobalConnect erbjöd en lösning till konkurrenskraftigt pris, och efter en utvärdering valde vi att förlänga samarbetet, säger Jan Källén, Senior Quality Responsible på Circle K.

Relaterad läsning

Vad är SD-WAN – och när är det rätt val för dig?

Guide: De största trenderna inom retail