C.A.G Datastöd

Lästid: 6 minuter.

“Nu sover vi gott om natten”

Det var en lördagskväll när ett strömavbrott utlöste en vattenläcka i C.A.G Datastöds egna datahall. Katastrofen var ett faktum. Nu har företagets servrar flyttats till GlobalConnects datacenter – så C.A.G Datastöd sover kan sova gott om nätterna.

– Den där oron fanns alltid där. Vi var 32 tekniker och ingen av oss hade bakgrund inom vatten och el. Man ska inte hålla på med sånt där själv, säger Erik Sjölund, IT-leveransansvarig på C.A.G Datastöd.

Vattenläckan fick företaget att inse att de behövde hjälp.

– När man bygger själv får man förhålla sig till det som finns och den budget man har och det blir inte alltid så bra. Vi insåg med tiden att vi inte kunde leva upp till den säkerhetsnivå som krävs, och i dag använder vi enbart colocation.

Med colocation från GlobalConnect förvaras C.A.G Datastöds servrar i anpassade lokaler som övervakas dygnet runt. C.A.G Datastöds kunder består till stor del av små och medelstora företag inom finanssektorn. Säkerhet är extremt viktigt. Att GlobalConnect har datacenter med olika inriktning och skild geografisk placering tycker Erik Sjölund som särskilt positivt.

– För oss är det viktigt med extra hög säkerhet och hållbarhet, då var datacentret i Sätra bra. Hittills har ingen frågat efter något som inte GlobalConnects hallar lever upp till, säger Erik Sjölund.

Skräddarsydda lösningar och flexibilitet väger också tungt för företaget.

– Vi har höga krav på GlobalConnect. Vi vill ha hög attention med en personlig kontakt som ger oss snabba svar, och det får vi. När en av våra kunder behövde en egen bur i datahallen byggde GlobalConnect en sån på nolltid.

En annan viktig parameter är själva är närhet till utrustningen och möjlighet till redundans.

– Om något oförutsett händer i Stockholm city har vi samma data även i andra hallar. Andra fördelar är att vi som bolag inte behöver ta några tunga investeringar. Om vi eller våra kunder behöver flytta ändras inte förutsättningarna. Kunderna växer med oss och om de behöver mer utrymme löser GlobalConnect det.