Internet Kulturminnen

Vad är ett internetkulturminne? I dagens globala, digitaliserade samhälle finns det en kulturyttring som varken har fått utrymmet i det offentliga rummet eller respekten den förtjänar. Den kultur som vi konsumerar och delar mellan varandra varje dag. Internetkulturen. Enligt oss är den precis lika mycket värd att hylla som vilken poet, dramatiker eller filosof som helst.

Global Connect har tillsammans med internetauktoriteten @Filmfabriken och det svenska folket har Sveriges första internetkulturminnen röstats fram. De fem vinnarna har förevigats med varsitt monument som kommer att bära våra gemensamma internetkulturminnen in i evigheten.

Sedan 90-talet har vi på GlobalConnect arbetat med att bygga ett höghastighetsnät där upp emot 50% av all Nordens data idag strömas. Ett nät som möjliggjort den levande internetkulturen vi har i Sverige. Vi är oerhört stolta över detta och vill hylla det som skapats på vårt nät de senaste 30 åren.

Detta är vårt bidrag till att bevara internetkulturen!

Jerry talar spanska

Med de numera bevingade orden ”Ja det kan hända, por favor och gracias señorita” tog han våra hjärtan med storm.

Besök monumentet här.

Jerry talar spanska

Ola skulle pissa

…och då kom björnen. Få av oss har ens sett en björn, men än färre har hört lika många fula ord på en minut, och så blev Ola en given del av vårt gemensamma internetkulturminne.

Besök monumentet här.

Ola skulle pissa

Kom igen Britt-Marie

Alla har väl någon gång skickat en hälsning hem till mor. Men få har gjort det så exalterat, till en så bred publik som Britt-Maries son.

Besök monumentet här.

Kom igen Britt-Marie

Jag fick bilen i hövve

Han vann kanske inte racet, men däremot svenska folkets hjärtan – när lådbilen välte.

Besök monumentet här.

Jag fick bilen i hövve

Kaj du simmar ur bild

Kaj simmade ur bild, men rakt in i internethistorien. Klippet har bevisat att bristande förståelse för kamerateknik kan få vem som helst att bli en del av vår gemensamma Internetkultur.

Besök platsen (monumentet sätts upp 2024)

Kaj du simmar ur bild