– Passar SmartConnect ditt företag?

Lästid: 4 minuter.

Som it-chef ansvarar du för verksamhetskritiska funktioner som “bara ska funka”. Samtidigt ska du jobba strategiskt och bidra till långsiktiga affärsmål. För att hjälpa dig få ihop den ekvationen har vi skapat helhetslösningen SmartConnect. Men är det rätt väg att gå för just din organisation? Ta reda på det genom att svara på tolv enkla frågor. 

Vi på GlobalConnect levererar nätverkslösningar till små och stora företag i en mängd branscher, och har gjort det i många år. Vi vet vilka utmaningar du som it-chef står inför när det gäller att matcha din organisations förväntningar med resurser som sällan räcker till. De tuffa förutsättningarna syns också tydligt i vår rapport It-chefens omöjliga uppdrag, som bygger på en omfattande Sifo-undersökning. Där uppgav fyra av tio it-chefer att deras budget inte är rimlig i förhållande till vad de förväntas åstadkomma – och att de har svårt att hantera it-säkerhetsproblem med sina befintliga resurser.

När vi pratar med it-chefer hos olika företag och organisationer finns det vissa önskemål som ofta återkommer. Man vill slippa lägga tid på sådant som “bara ska funka”, och istället låta sitt interna it-team fokusera på strategiska projekt som stöttar organisationens övergripande mål. Man vill också ha en samarbetspartner, snarare än en systemleverantör, för att löpande få insikter och uppdateringar inom allt från nätverkshastigheter till cybersäkerhet. 

För att möta behoven har vi tagit fram en helhetslösning som vi kallar SmartConnect. Där ingår allt du behöver för en trygg och stabil uppkoppling i hela verksamheten, inklusive brandväggsskydd, till en fast månadskostnad. Istället för att beställa tjänster från olika leverantörer med olika avtalsvillkor, hårdvara och support får du allt överskådligt samlat i en användarvänlig portal. Du får dessutom tillgång till proaktiv support och ett dedikerat kundteam som hjälper dig hålla din lösning uppdaterad över tid. 

Alla vill inte ha det enkelt. Det respekterar vi. 

Vi drar absolut inte alla it-chefer över en kam. Du kanske gillar att grotta ner dig i detaljer, förhandla avtal med olika leverantörer och drifta så mycket som möjligt internt. Det är helt okej! Och om du vill använda någon av våra tjänster separat – till exempel internetanslutning, Managed LAN & WiFi, SD-WAN och brandvägg (Managed Firewall) – så går det förstås fortfarande utmärkt. 

Frågorna nedan ringar in förutsättningar och utmaningar där en helhetslösning som SmartConnect har visat sig extra gynnsam. Så om du kommer på dig själv med att nicka igenkännande medan du läser dem – då är SmartConnect svaret du söker. 

12 frågor som visar om SmartConnect passar dig

 1. Är en säker och stabil nätverksuppkoppling affärskritisk för din verksamhet?
 2. Har ditt företag flera olika arbetsplatser?
 3. Har ni medarbetare som ibland jobbar på distans?
 4. Använder ditt företag molntjänster såsom Azure eller AWS?
 5. Tycker du det är svårt att rekrytera och behålla spetskompetens inom it?
 6. Lägger ditt interna it-team tid på att släcka bränder istället för det de egentligen är anställda för?
 7. Skulle du vilja få bättre kontroll över och förutsägbarhet för dina totala it-kostnader? 
 8. Vill du snabbt kunna skala upp eller ner era nätverkslösningar när verksamhetens behov förändras?
 9. Önskar du få en överblick över alla nätverkslösningar i hela verksamheten, istället för att logga in i olika portaler för varje del?
 10. Vill du och dina medarbetare ha en enda kontaktväg för alla nätverksfrågor?
 11. Föredrar du att en samarbetspartner upptäcker och åtgärdar nätverksproblem innan dina medarbetare gör det? 
 12. Skulle du vilja att ert brandväggsskydd uppdaterades för att matcha nya hotbilder och den senaste tekniska utvecklingen, utan att du själv behöver lägga resurser på omvärldsbevakning inom it-säkerhet?

Ta reda på hur SmartConnect kan underlätta din vardag

Svarade du ja på flera av frågorna och vill ta första steget mot en smidigare, säkrare och mer överskådlig it-miljö? Då är det bara att boka in en demo så tar vi en titt på hur SmartConnect kan hjälpa just din verksamhet.

Relaterade artiklar:

5 goda skäl att samla dina nätverkstjänster under ett tak

Guide till de största trenderna inom retail idag

För insikter om digitaliseringens effekter på den moderna butiksupplevelsen, ladda ner vår guide till de största trenderna inom retail.

Till guiden