– Cybersäkerhet från grunden med helhetslösning för it

Lästid: 4 minuter.

Om du vill skydda din verksamhet mot cyberhot som överbelastningsattacker, ransomware och virus kan du inte betrakta säkerhetslösningar som något “extra” att slänga på i efterhand. Istället behöver cybersäkerheten ligga som ett skyddande grundfilter kring varje del – från skrivaren i personalrummet till datan i molnet. Upptäck hur du uppgraderar din säkerhetsstrategi till ‘end-to-end’ på riktigt.

Att upprätthålla god cybersäkerhet i en stor organisation är lättare sagt än gjort. Särskilt inte med begränsade resurser, vilket många it-avdelningar tyvärr har. För trots en växande hotbild från cyberkriminalitet tänker de flesta svenska företag inte öka sin it-säkerhetsbudget i närtid. Säkerheten är också svår att prioritera när den interna kompetensen samtidigt förväntas hantera all nätverksdrift (och lösa varje kollegas små och stora teknikproblem).

Om du istället outsourcar olika delar till olika partners blir det å andra sidan svårt att överblicka alla anslutningar och enheter. Dessutom ökar den administrativa bördan ju fler leverantörer du samarbetar med. För att inte tala om hur svårt det blir att hålla koll på dina löpande it-kostnader (och täcka dem med en begränsad budget).

Helhetslösning utvecklad för dina utmaningar

Det var just de här utmaningarna vi på GlobalConnect hade i åtanke när vi tog fram SmartConnect, en helhetslösning för nätverks- och säkerhetslösningar.

Vi brukar sammanfatta fördelarna med SmartConnect som Allt på ett ställe, Full kontroll och Helt säkert. I den här artikeln fokuserar vi på den sista – och kanske viktigaste – punkten. För vad menar vi egentligen med att SmartConnect gör din it-miljö helt säker?

En 3-stegsraket för bättre cybersäkerhet

Här kan du läsa om några av de tjänster som ingår eller kan läggas till i SmartConnect och hur de bidrar till ökad cybersäkerhet i din verksamhet.

1. SD-WAN – säkerhet inbyggt i själva nätverket

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) ingår alltid som standard när du väljer SmartConnect. SD-WAN krypterar all trafik och har en brandväggsfunktion integrerad i hårdvaran. Det ger alla användare i din verksamhet – oavsett varifrån de jobbar – ett inbyggt säkerhetslager när de kopplar upp sig mot nätet för att använda exempelvis molntjänster.

2. Komplettera med DDoS-skydd och skräddarsydd brandvägg

SD-WAN ger dig en god grundsäkerhet, men också flexibilitet att koppla på fler lösningar för att skydda mot olika typer av cybersäkerhetshot. Därmed kan du skräddarsy din säkerhetsstrategi utifrån behoven och förutsättningarna i just din organisation.

En tjänst som ofta kombineras med SD-WAN, och som kan läggas till i SmartConnect, är DDoS Protection (skydd mot överbelastningsattacker). Du kan stärka skyddet ytterligare med brandväggstjänsten Managed Firewall, som övervakas dygnet runt och konfigureras helt utifrån din verksamhets behov och önskemål.

3. Skydda och övervaka med teknik rattad av erfarna experter

För att höja säkerhetsnivån ytterligare några steg kan du välja till tjänster som ger dig en mer omfattande åtkomstkontroll och övervakning av dina system:

NAC (Network Access Control) säkerställer att bara de enheter (såsom datorer, telefoner, skrivare och IoT-ansluten utrustning) vars MAC-adresser har lagts in i ditt NAC-system får access till verksamhetens egna nätverk. Därmed täpper du till åtkomsten för obehöriga enheter.

SOC MDR/IRS (Security Operation Center, Managed Detection Response/Incident Reporting System) ger dig ett skydd i absoluta toppklass. Dedikerade cybersäkerhetsexperter övervakar din lösning kontinuerligt, upptäcker incidenter inom några minuter och kan direkt sätta in åtgärder för att minimera skadan.

Tips! Lär dig mer om SOC i vårt inspelade webinarium

Lyssna på vårt inspelade webinarium, där experter inom cybersäkerhet berättar hur en modern SOC-tjänst fungerar, liksom hur du kan förbereda din organisation för det kommande NIS2-direktivet.

Streama webinariet här

Redo att prova ut en skräddarsydd säkerhetskostym?

Vi på GlobalConnect säger inte att alla företag behöver koppla på alla nätverks- och säkerhetslösningar i alla delar av verksamheten. Det fina med SmartConnect är just flexibiliteten. Det är din organisations behov som sätter ramarna, och du kan enkelt skala upp eller ner i takt med att behoven förändras.

Vi vill bara att du ska veta att allt du läst om i den här artikeln – och mycket mer – finns i en samlad lösning, med ett SLA och en kontaktväg vid frågor. Du slipper alltså bollas runt mellan olika leverantörer, där var och en har sina avtalsvillkor och servicenivåer. Det besparar dig och dina kollegor massor av värdefull tid och energi, som ni kan använda till annat. Vidareutveckla er kärnverksamhet, till exempel.

Vill du veta mer om hur vår helhetslösning kan göra din it-miljö stabilare, säkrare och enklare att administrera? Läs om SmartConnect här.

Vidare läsning

5 goda skäl att samla dina nätverkstjänster under ett tak

Passar SmartConnect ditt företag?

Vad gör en SOC-tjänst och när behöver du ta in en SOC-tjänst?